VCN – van Fritkotmysterie tot Superclub

Bij volleybalvereniging VCN hebben we enkele jaren terug geholpen in de opstart van de speeltuin. Kort daarna werden we gevraagd om met de jeugdtrainers aan het werk te gaan. Resultaat van dit werk was dat zij een eigen missie hebben geschreven, die vandaag nog steeds past. En dat er meer verbinding is ontstaan tussen hen en bestuur.

Vanwege deze connectie werden we afgelopen zomer gevraagd om mee te gaan denken in de 3 pijlers waarop ze zich komende jaren willen richten. We kwamen er al gauw achter dat de top stevig was maar de basis een stuk steviger moet gaan worden komende tijd (de frietzak).

Samen besloten we dat investeren in jeugdtrainersopleiding, extra programma’s, wijkgericht werken en nog zoveel meer, nodig waren om dit te realiseren.

Uiteraard vraagt dit inzet en middelen. De middelen zijn deels binnengehaald via de Nederlandse Volleybalbond, we wachten nog op een akkoord vanuit een gemeentelijke subsidieaanvraag, maar het enthousiasme was daar wel groot. Het was vooral groot omdat onze aanpak past binnen het behalen van maatschappelijke doelen.

We zijn 21 november begonnen met de uitvoering van de plannen. De trainers hebben een eerste opleidingsdag achter de rug.

Zie onder de reacties de dagen na deze opleiding 🙂 Zie ook bij Ard kramer, een van onze ambassadeurs.

Delen via

Gratis webinar?

Laat hieronder je email achter en download de gratis webinar “Ineens ben je coach”.

Wat is er mogelijk? Vraag het!

Stuur ons een Whatsappje, een email of leer onze stem kennen, ouderwets via de telefoon.

Nog een succesverhaal?

Onze App is er

Werken aan autonomie, binding en competentie om iedereen binnen je sportvereniging te laten floreren. Dat hebben we weten in een app te integreren. Trainees 2-6 jaar – Active start:…

Motorische ontwikkeling bij Ayers Roockies

Bij deze klimvereniging mochten we meerdere clincis geven betreffende groei en ontwikkeling bij jeugd. Was erg leuk om met een buitenbeentje in sport zo aan de slag te gaan….