Topsportevenementen en grootschalige sportevenementen provincie Drenthe

Naam 
Topsportevenementen en grootschalige sportevenementen provincie Drenthe

Thema 
Sportactiviteiten: evenementen

Doelstelling 
De provincie Drenthe is voorstander van topsportevenementen en grootschalige sportevenementen. Belangrijke Drentse kernsporten zijn gedefinieerd in "Drenthe 2028", te weten: wielersport, atletiek (runs), (winter)triathlon, hippische sport en motorsport (op de weg) en de regionale kernsporten, voor de regio Zuid-West Drenthe: korfbal en tennis, voor de regio Zuid-Oost Drenthe: schietsport en handbal en voor de regio Noord Drenthe: beachvolleybal.

Voorwaarden 
Een Topsportevenement is voor de provincie Drenthe een sportevenement op NK-, EK-, WK- of wereldbekerniveau, waarbij ten minste 50% van de deelnemers van buiten de provincie Drenthe komt. Een grootschalig sportevenement is voor de provincie Drenthe een atletiekrun met een competitief (topsport)element en met meer dan 2.000 deelnemers.

De Topsportevenementen en grootschalige evenementen vinden bij voorkeur plaats binnen de provincie Drenthe en zorgen voor profilering van Drenthe en werken daarnaast imagoversterkend. De provincie Drenthe vindt het belangrijk dat de gemeente(n) waarin het evenement plaatsvindt, het project eveneens aanmoedigt

Relevantie 
Betreft subsidie voor topsportevenementen en grootschalige sportevenementen in de provincie Drenthe. 

Budget 
-

Bijdrage 
De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de aanvraag verschillend per thema, project of activiteit.

Looptijd 
Doorlopend

Indieningtermijn 
Neem contact op met de provincie

Subsidiegever 
Provincie Drenthe

Informatie 
Klik hier voor meer informatie

Contactpersoon 
Provincie Drenthe
Telefoon: (0592) 36 55 55
E-mail: post@drenthe.nl

Line De Vos