Einstein, papier, schaar

Als trainer/coach quote ik vaak EINSTEIN. Als je doet wat je altijd deed krijg je de resultaten die je altijd kreeg. Hoewel mijn woorden vaak zijn: als je een ei kookt, krijg je altijd een gekookt ei.

Dit geldt ook voor het Cmv. De Cmv bestaat al lang en staat op PAPIER goed uitgedacht in elkaar. Maar is het niet goed om alles wat lang bestaat af en toe tegen het licht houden en de houdbaarheid te testen? Daarnaast is het volgens mij altijd goed om te kijken naar innovatie en verbeterpunten. Want anders krijg je altijd een gekookt ei.

Dus zijn de huidige regels, leerlijnen en methodes en allerlei andere zaken betreft Cmv uitgebreid beoordeeld vanuit clubs, trainer/coaches en grondleggers. Vanuit deze reacties zijn er een aantal aanpassingen op de huidige Cmv regels voorgesteld en andere mogelijke aanpassingen zullen eerst getest gaan worden.

Verandering stuit vaak op weerstand. Ipv van weerstand is het handiger eerst vragen te stellen waarom het tot bepaalde beslissingen is gekomen. En daar iets over vinden. Pas dan ontstaat er een goede discussie en blijven we weg van wellus/nietes discussies.

Als er overigens wel een wellus nietes discussie ontstaat worden deze op veel basisscholen heel simpel en snel door kinderen zelf opgelost. Door eenmalig Steen, Papier, Schaar te spelen zijn discussies zonder leraar, coach, scheids of anderen interventies in 2 seconden opgelost. Winnaar heeft gelijk. Klaar.

Ik wil wat betreft de nieuwe regels zelf niet deelnemen aan wellus nietes discussie(s). Ik stel voor om te gaan uitvoeren en te testen. En wordt het wel een wellus nietes verhaal... ik kies altijd SCHAAR.