1000 kleine biggetjes

1000 kleine biggetjes die allemaal dezelfde sport deden bij verschillende clubs wilden graag extra trainen. Binnen de club werd gekeken naar de mogelijkheid om meer te trainen maar daar de Hansen en Grietjes training geven (die zelfs de weg naar hun eigen huis niet weten) schoten die uren niet echt op.

Een hele goede trainer van de regio was de wolf. Deze wolf wel training wilde geven maar er was maar plaats voor 100 biggetjes. De biggetjes die niet waren geselecteerd mochten het een jaar later nog eens proberen. Een jaar later werden ze weer niet geselecteerd omdat ze duidelijk minder waren dan eerste 100 biggetjes. Probeer het volgend jaar nog maar een keer klonk het weer.

De geselecteerde biggetjes gingen een eigen team maken want het verschil werd steeds groter (toevallig bij de club van de wolf, maar dat is puur toeval.). Het team van de wolf werd kampioen!

De wolf was de beste trainer van de regio. Wat fijn dat dit wederom werd bevestigd. Ook was de conclusie dat dit wel de beste 100 biggetjes moesten zijn.

Tot dat een jager zei: "Geen wonder dat die 100 biggetjes beter zijn en zoveel winnen, zij trainen veel meer dan de andere biggetjes met een betere trainer. Zou het niet veel beter zijn als we zoveel mogelijk biggetjes goed gaan opleiden?"; En zo geschiedde; iedereen kreeg een kans. En het bleek dat er veel meer goede biggetjes waren dan men voor mogelijk hield.

De wolf was verrast over al deze nieuwe ontwikkelingen. Omdat de wolf niet zo goed wist waar hij mee te maken had, zei de wolf zelfs dat sommige andere initiatieven niet goed waren zodat de biggetjes toch maar zouden kiezen voor de wolf (Ook een wolf in het nauw maakt rare sprongen).

Maar dat is toch niet een mooi einde van een sprookje hoor ik je denken? Nee, dat komt nu.

Alle biggetjes kunnen nu kiezen voor een plek waar zij worden uitgedaagd en genieten van de sport.

Einde.

En de Hansen en Grietjes dan? Die mochten bij de jager komen kijken en leerden een betere trainer te worden. Echter, zijn zij naar de opleiding verkeerd naar huis gelopen (kruimels strooien werkt echt niet) waardoor elke club nu minimaal twee nieuwe trainers zoekt. Misschien gaat daar mijn volgende verhaaltje wel over.