Wat kinderen leren van (team)sporten

Hoewel het misschien voelt alsof je constant onderweg bent, is het zeker de moeite waard om taxichauffeur te spelen met je kinderen. Volgens SafeFood.eu is nu 25% van de Ierse kinderen zwaarlijvig. De toename van zwaarlijvigheid bij kinderen is te wijten aan een dip in de inspanningsactiviteiten waaraan kinderen deelnemen. Dit gebrek aan lichaamsbeweging door kinderen op school is een probleem, maar een probleem dat gemakkelijk kan worden aangepakt.

Het gaat niet alleen om gezondheid

Overweeg het heft in eigen handen te nemen en moedig uw kinderen aan om lid te worden van een plaatselijke sportclub of team. Hoewel sporten het risico op obesitas, diabetes type 2 en bot- en gewrichtsproblemen vermindert, heeft het vele andere voordelen die verder gaan dan het verbeteren van de lichamelijke gezondheid van kinderen.

De kinderen betrekken bij een teamsport zal veel positieve resultaten opleveren:

 • 1: Samenwerking:
  Teamsporten leren kinderen samen te werken met anderen. Ze zullen snel leren dat samenwerken het beste resultaat oplevert voor alle betrokkenen. Ze zullen leren gelukkig te zijn voor anderen, aangezien de successen van andere teamleden het team als geheel ten goede zullen komen.
 • 2: vertrouwen
  Teamsporten bouwen aan zelfvertrouwen en verhogen het gevoel van eigenwaarde en het is bewezen dat ze meisjes een positiever lichaamsbeeld geven. Omdat elke speler in een team een ​​belangrijke rol speelt in elke wedstrijd, voelt elk lid zich gewaardeerd en gewaardeerd.
 • 3: Vrienden
  Deelnemen aan teamsporten geeft kinderen de kans om nieuwe vrienden te maken en belangrijke levenslessen te leren. Kinderen voelen zich minder snel geïsoleerd omdat ze een groep vrienden hebben die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Spelen als onderdeel van een team kan kinderen ook helpen verlegenheid te overwinnen.
 • 4: Respecteer
  Door in een team te spelen, leren kinderen respect voor hun leeftijdsgenoten, scheidsrechters en sportcoaches. Dit is enorm belangrijk om op jonge leeftijd te leren, en lessen die op het sportveld zijn geleerd, kunnen hen op latere leeftijd helpen. Kinderen zullen waarschijnlijk meer respect hebben voor andere gezagsdragers, zoals bazen en de politie
 • 5: Emotionele voordelen
  Deelname aan teamsporten kan emotionele voordelen hebben voor uw kind, en zien dat oefenen vruchten afwerpt, is een buitengewoon lonend resultaat voor kinderen als ze zichzelf hun doelen zien bereiken. Kinderen leren ook over winnen en verliezen, leren van fouten en vooruitgaan.

En nog veel meer:

 • 1: Academici
  Kinderen die aan sport doen, doen het over het algemeen beter op school. Ze zijn meestal vastberaden en hebben geleerd hoe ze doelen moeten stellen en bereiken. Volgens de Ierse onafhankelijke, verhoogde fysieke activiteit “verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en, in combinatie met leertaken (mentaal of fysiek), veroorzaakt het de vorming van dendrieten – de slanke filamenten die uit de neuronen vertakken en de neurale paden en neurale mapping van de hersenen vergroten’, wat kan leiden tot verhoogde intelligentie.
 • 2: Geestelijke gezondheid
  Als uw kinderen in een sportteam spelen, kan het risico op depressie en stress worden verminderd. Het zal waarschijnlijk leiden tot minder gedragsproblemen omdat kinderen de kans krijgen om hun energie in iets positiefs te kanaliseren.
 • 3: Gedrag
  Kinderen die sport belangrijk vinden, zullen minder snel drugs gebruiken of roken naarmate ze ouder worden, omdat ze meer waarde hechten aan hun gezondheid en zich bewust zijn van de effecten van schadelijke stoffen.
 • 4: Teamsport
  Het hele gezin kan genieten van een teamsport, aangezien broers en zus mee kunnen gaan naar wedstrijden met mama en papa om te zien hoe hun broers en zussen meedoen. Ouders kunnen kinderen helpen met oefenen door een bal in de tuin of op een lokaal sportveld te trappen of te gooien. Beschouw de sport van uw kind als een geweldige kans om wat leuke familietijd te creëren.
 • 5: Leuk
  Het belangrijkste is dat teamsporten een geweldige kans zijn voor uw kinderen om plezier te hebben. Het zal ze met vrienden de frisse lucht in krijgen en weg van de tv- en computerschermen – een moeilijke taak voor alle mama’s en papa’s!

Delen via

Ook interessant

Veel ogen zien meer dan 1

Mijn dochter besloot afgelopen kampeerweekend een vinger in mijn oog te duwen. Ik wist meteen dat dit niet goed was, had dit in mijn verre hoveniersverleden al eens gevoeld met een wegvliegende splinter. Gelukkig bleek het niet heel ernstig te zijn, slechts een kras die een weekje zou moeten…

Niet 5, maar 6 punten van plezier

Laatst zat ik in gesprek met een inspirerende dame uit de roeibond aan het water van de Bosbaan. We kwamen in ons gesprek al gauw uit op plezier. Steeds meer weten we dat dit de basis is van ontwikkeling en leren. Ineens sprak zij over de 6 punten van…

Voetballers leren ook steeds meer door weerstand

Een sport met al haar verschillende technieken goed aanleren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan ontzettend veel visies omtrent de wijzes dat dit zou kunnen gebeuren. In het voetbal is impliciet leren steeds meer een naar voor geschoven kindje aan het worden. Met impliciet leren bedoelt men dan de…

Plezier! De ‘reden’ van bewegen

Waar ik de meeste beweging zie? Daar waar lachende gezichten een spel aan het spelen zijn en eindigen met vol rode kaken. Daar waar ik als trainer niet bij hoef te staan, omdat ze het lekker zelf verzinnen. Wil jij als trainer dat je spelertjes op het einde van…

De ideale tafel

Vier balken en een rechthoekige plank maken nog geen tafel. En een tafel is weer meer dan alleen deze onderdelen. Dit is een veelgebruikt voorbeeld voor de gestalttheorie. Bij de gestalttheorie wordt het geheel beschreven als meer dan de som der delen. In de sport zou je een speler…

Lastige jeugdteams

Bij meerdere jeugdteams in een leeftijdscategorie kampen de teams met de hoogste nummering (bijv B4) vaak met lagere motivatie en opkomst dan teams met een laag team nummer (bijv B1). Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ik neem deze teams vaak ook niks kwalijk. Sterker nog, ik ben zelfs van mening dat…