De ideale tafel

Vier balken en een rechthoekige plank maken nog geen tafel. En een tafel is weer meer dan alleen deze onderdelen. Dit is een veelgebruikt voorbeeld voor de gestalttheorie. Bij de gestalttheorie wordt het geheel beschreven als meer dan de som der delen.

In de sport zou je een speler kunnen vergelijken met de tafel en de eigenschappen van een persoon als de balken en de rechthoekige plank.

Vaak zoeken we sporters met bepaalde balken of rechthoekige plank omdat we een ideale tafel in gedachten hebben. Voldoe je niet aan de juiste onderdelen wordt er geen tafel van je gemaakt.

Van iedere persoon kun je echter wel degelijk een tafel maken. Ook van de personen die een balk missen of geen rechthoekige maar een ronde plank hebben. En het mooie is dat er geweldige tafels uit kunnen ontstaan.

Want elke tafel heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo zit er bij een ronde tafel nooit iemand aan het hoofd en zal een tafel met drie poten nooit gaan wiebelen.

Hoeveel balken en wat voor plank heeft jouw ideale tafel? Of maak jij overal tafels van?

Delen via

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ook interessant

Lastige jeugdteams

Bij meerdere jeugdteams in een leeftijdscategorie kampen de teams met de hoogste nummering (bijv B4) vaak met lagere motivatie en opkomst dan teams met een laag team nummer (bijv B1). Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ik neem deze teams vaak ook niks kwalijk. Sterker nog, ik ben zelfs van mening dat…

Wat kinderen leren van (team)sporten

Hoewel het misschien voelt alsof je constant onderweg bent, is het zeker de moeite waard om taxichauffeur te spelen met je kinderen. Volgens SafeFood.eu is nu 25% van de Ierse kinderen zwaarlijvig. De toename van zwaarlijvigheid bij kinderen is te wijten aan een dip in de inspanningsactiviteiten waaraan kinderen…
Kinder blij aan het sporten

Waarom moeten kinderen worden aangemoedigd om te sporten?

Sporten heeft talloze voordelen voor kinderen, omdat ze door te sporten een aantal vaardigheden en lessen kunnen leren die ze kunnen toepassen in de tienerjaren en in de volwassenheid. Sport helpt bij het verbeteren van het fysieke, mentale en sociale welzijn. Ouders moeten hun kinderen aanmoedigen om elke vorm…